Nejúspěšnější šachová škola v ČR

Krajský přebor - hodnocení sezóny 2013/14

"C" tým pod vedením kapitána Šimona Štuknera v sezóně 2013/2014 se umístil na 3. místě. Družstvo má na kontě 7x výhru, 1x remízu, 3x prohru, skóre 50,0 a 34 vítězných partií - tolik strohá čísla. A jak to viděl kapitán?

 

Přečtěte si hodnocení družstva od kapitána družstva Šimona Štuknera.

Komentáře

Jelikož už je to nějaký čas, co jsem psal naposledy a od té doby se toho stalo opravdu hodně, proto bych tento komentář rád pojal nejen jako hodnocení sezóny, ale pokusím se zde i v pár řádcích zhodnotit celé mé účinkování v Radě BŠŠ.

,,C“ družstvo

Nejprve je třeba říct, že sezóna byla úspěšná a to i přesto, že se našemu celku nepodařilo postoupit. Po rozlosování soutěže bylo více než jasné, že tento úkol bude nesnadný. Myslím, že jsme se ale o postup prali statečně. Někdy bylo štěstí na naší straně a jindy na soupeřově, ale to už k šachu patří.

Hodnotit všechny hráče nechci vzhledem k tomu, že jsem využil šachových kvalit všech dvaceti hráčů, kteří byli na soupisce zapsáni.  Vyzdvihl bych Michala Vaníčka a Lukáše Weissmanna.  Samozřejmě byli zde i další hráči jako Natálie Kaňaková, která ovšem neodehrála všechny partie, ale příští rok je více méně jasné, že bude jejím úkolem nahradit Lukáše. Patrik Štěpán předvedl nejen své šachového umění, ale i to, jak jít štěstí naproti. Jako nejslabší článek bych označil sebe.  Pro mě osobně to byla nejhorší sezóna, co jsem kdy vlastně vůbec odehrál.

Myslím, že jsme měli dobrou partu a tu jsem vždy upřednostňoval před ELO. Po nabytí zkušeností z letošního roku jdeme příští rok jasně za postupem a už teď se těším, až zasednu za šachovnici v Krajském přeboru.

 

Účinkování v Radě BŠŠ

Každý kdo mě zná, ví, že nemám problém se otevřeně bavit o čemkoliv, co se stalo. Proběhlo zde mnoho rozhovorů se členy o některých sporných momentech a vysvětlování jejich důvodu a příčin. Povětšinou jsem se setkal s pochopením, někdy mi bylo nadáváno, ale každý má svou hlavu a zdravý úsudek. Je potřeba si uvědomit, že rada BŠŠ nese důsledky svých rozhodnutí a některá nebyla vůbec lehká. Dosti se nám toho letos povedlo. Vytvořili jsme tréninkovou skupinu, kde dochází naši dospělí hráči a také jsme vytvořili dva nové turnaje, které byly dle mého názoru vcelku úspěšné.

A skutečně se dle mého názoru i něco nepovedlo či nedaří a je na tom potřeba neustále usilovně pracovat.

Letos jsme tedy vytvořili spoustu nových akcí a snad v nastoleném tempu budeme pokračovat i  v dalším období. Pokud víte jak BŠŠ zlepšit, budu hrozně rád, když se na mě nebo na kohokoliv obrátíte a posuneme se zase o kousek dále. Někdy zdánlivá maličkost může mít velký úspěch.

Šimon Štukner